X
تبلیغات
تجربه های آشپزی - آلبالوپلو

تجربه های آشپزی
دستپخت من


آلبالوپلو

يه غذاي فوق العاده خوشمزه مخصوص فصل تابستون . مخصوصاً وقتي آلبالوي تازه و درشت بخري و بياري خونه، اول يه مشت آلبالو همونجوري سرپا تو آشپزخونه ميخوري و بعد هوس چايي آلبالو ميكني و بعد دلت آلبالوپلو مي‌خواد. (خودمو ميگما!)

اين غذا رو ميشه هم با گوشت چرخكرده، هم خورشتي و هم مرغ پخت. ولي خودم و اهل منزل با گوشت چرخكرده (قلقلي) بيشتر دوست داريم!

مواد لازم:

برنج........4پيمونه(خواهشاً هندي و پاكستاني مصرف نكنين)

آلبالو..........نيم كيلو

گوشت (چرخكرده يا خورشتي) يا مرغ ...... به ميزان لازم (چرخكرده:....حدود200 گرم)(خورشتي..... حدود 350 گرم)(مرغ.....3-4 تكه)

پياز.....2 تا درشت

شكر.........250 گرم (حدود يه ليوان)

زردچوبه و دارچين و زعفرون........ به مقدار لازم

طرز تهيه:

برنجها رو كه از قبل با مقداري نمك خيس مي‌كنم. اگه گوشت خورشتي باشه، به قطعات ريز خرد مي‌كنم و با پيازداغ تف مي‌دم و كمي آب مي‌ريزم و ميذارم بپزه. اگه مرغ باشه، با مقداري پياز و نمك آبپز مي‌كنم و اگه گوشت چرخكرده باشه، يه پياز توش رنده مي‌كنم و كمي دارچين و نمك و زردچوبه بهش مي‌زنم و قلقلي مي‌كنم.

هسته آلبالوها رو طي مراسمي تقريباً حوصله‌سربر درميارم(پيشنهاد ميكنم موقع ديدن يه فيلم اين كار رو بكنيد كه زيادي احساس خستگي نكنيد). آلبالوها رو تو يه كاسه مي‌ريزم و شكر رو ميريزم روشون و مي‌ذارم تو يخچال چندساعتي بمونن تا آب بندازن.

پياز رو نگيني خرد مي‌كنم و تو تابه با روغن مناسب (كم روغن نباشه) سرخ مي‌كنم و كمي زردچوبه مي‌زنم. اگه گوشت قلقلي باشه، وقتي پيازها خوب سرخ شدن گوشتها رو اضافه مي‌كنم و آروم تابه رو تكون مي‌دن تا گوشت‌ها خودشون رو بگيرن. وقتي سرخ شدن، آلبالوها رو كه با شكر گذاشته بودم آب بندازن اضافه ميكنم و زيرشو زياد ميكنم تا آبشو بكشه.اگر هم گوشت خورشتي يا مرغ باشه، بعد از اينكه آلبالوها رو به پيازداغ اضافه كردم و كمي پختن، گوشت رو اضافه ميكنم.

مقداري زعفرون بهش اضافه ميكنم و كمي مي‌چشم. اگه هنوز بيشتر به ترشي مي‌زد تا شيريني، كمي شكر اضافه مي‌‌كنم.

وقتي برنج رو آبكش كردم، ته قابلمه نسبتاً بزرگ (به‌خاطر اينكه ته‌ديگش زياد در بياد، شايد به من هم چيزي برسه ) روغن مي‌ريزم و مقداري از آب مايه آلبالوپلو(واسه خوشمزه‌ترشدن ته‌ديگ)، و روش نون‌لواش مي‌چينم و برنج و مواد رو به‌صورت لايه‌لايه مي‌ريزم. روي هر لايه هم مقداري دارچين مي‌پاشم. آخر سر هم مقداري زعفرون آبكرده روش مي‌ريزم و كمي آب‌روغن مي‌دم و دم‌كني مي‌ذارم و مي‌ذارم تا خوب دم بكشه.

موقع كشيدن پلو حتماً يادتون باشه كه اول با كفگير يه‌كم مخلوط كنين محتويات قابلمه رو (منظور برنج و مواد آلبالوپلوه) تا ظاهر زيبا و يكدستي پيدا كنه، بعد تو ديس بكشيد. ته‌ديگش اگه مواظب باشين نسوزه، خيلي خوشمزه مي‌شه!!!!

اگه درست كرديد و خوشتون اومد، نوش جونتون!!!!!

(متأسفانه به دليل استقبال از اين غذا، نه ته‌ديگي موند واسه عكس گرفتن و نه برنج فرصت تو ديس رفتن رو داشت) شرمنده

+ نوشته شده در یکشنبه دهم مرداد 1389 9:39 نويسنده عسل |