X
تبلیغات
تجربه های آشپزی - پیراشکی گوشت

تجربه های آشپزی
دستپخت من


پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت یه غذای فانتزی و خوش ظاهره که طرفدارای زیادی داره..مخصوصاْ بین بچه ها...

روش های تهیه پیراشکی گوشت مختلف و متنوعه... متداولترین خمیر این غذا با ماست تهیه میشه و در روغن فراوان سرخ میشه..ولی من ترجیح میدم این غذا رو تو فر درست کنم... ( چه کنیم دیگه! استعداد چاقی داشتن هم دردسره )

اول باید خمیر رو درست کنید و چند ساعتی بذارید تا استراحت کنه و ور بیاد. (البته خميرپيراشكي ۹۵ هم خيلي خوبه...هم ميشه تو فر گذاشت هم ميشه تو روغن سرخش كرد)

مواد لازم براي خمير پيراشكي:

مايه خمير.... دو قاشق مربا خوري

شير .... یک لیوان

تخم مرغ.... ۳ عدد

کره .... ۱۰۰ گرم

آرد سفيد گندم .... به مقدار لازم

نکته ۱: بعد از اينکه مايه خمير با مواد مخلوط بشه در برابر گرما فعال شده، بزرگ مي شه و حالت پوکي ميگيره. شير بايستي ولرم باشه.

مايه خمير را در شير خوب مخلوط کرده و هم مي زنم و به مدت نيم ساعت در جاي گرم ميذارم، بمونه.

تخم‌مرغها رو در ظرف جداگانه‌اي مي شکنم و هم مي زنم، بعد به مواد اضافه مي کنم. در مرحله بعد آرد رو الک کرده، کره رو آب کرده يا به تکه هاي نسبتاًً کوچکي مي برم و به آرد اضافه مي کنم، و کاملاً با آرد مخلوط مي‌کنم تا حفره هايي داخل اون ايجاد بشه. سپس مواد آماده شده رو بهش اضافه کرده (آرد رو کم کم داخل مواد مي‌ريزم تا سفت شه.)، بعد از اينکه خمير سفت شد با دست ورز مي دم تا اينکه خمير دلخواه تهيه بشه. روي خمير رو نايلون يا سلفون كشيده و مي‌ذارم 2 الي 3 ساعت در دماي آشپزخونه استراحت كنه.

مواد لازم براي داخل پيراشكي:

گوشت چرخكرده ... 200 گرم

سوسيس .... 2 عدد

پياز ...... 1 عدد بزرگ

فلفل دلمه‌..... 1 عدد

سيب‌زميني ..... 1 عدد بزرگ

هويج ...... 1 عدد بزرگ

قارچ ..... 100 گرم

ذرت پخته ..... نصف فنجان (درصورت تمايل)

پنير پيتزا ..... 100 گرم

نمك و فلفل و آويشن به ميزان لازم

نكته1: تمام مواد بايد بصورت نگيني و يك‌دست خرد بشن...بجز قارچ كه ورقه‌ورقه خرد مي‌شه.

نكته 2: فر بايد نيم‌ساعت روشن باشه ..من قبل درست كردن مواد روشن مي‌كنم تا كاملاً داغ بشه.

هويج و سيب‌زميني رو خرد كرده و به‌مدت 10 دقيقه با آب و كمي نمك مي‌پزم.

پياز رو خرد مي‌كنم. نصف پيازها رو با كمي كره تفت مي‌دم و گوشت چرخكرده رو باهاش سرخ مي‌كنم. وقتي گوشت سرخ شد، سوسيس‌هاي خرد شده رو بهش اضافه مي‌كنم. هويج و سيب‌زميني رو آبكش كرده و به مواد اضافه مي‌كنم. كمي كه باهم مخلوط شدند، فلفل دلمه و قارچ خرد‌شده رو اضافه مي‌كنم. وقتي فلفل‌دلمه‌ها كمي نرم شدند از روي حرارت بر مي‌دارم و بقيه پيازها و ذرت را همراه نمك و فلفل و آويشن بهش اضافه مي‌كنم و خوب مخلوط مي‌كنم.

تا خميرها رو پهن كنم، اجازه ميدم مواد كمي خنك بشن.

خمير رو با وردنه به ضخامت حدود 3 ميليمتر باز كرده و با قالب گرد به قطر 10 الي 15 (همون نعلبكي خودمون !) برش مي زنم.

موقع پر كردن خمير بايد از دور خمير 2 سانت خالي بذاريم واسه بستن پيراشكي.

مقداري پنير پيتزا وسط خمير قرارداده و حدود 2 قاشق از مواد رو روي خمير مي‌ريزم. دورتادور لبه خمير را با كمي آب مرطوب كرده و دو لبه خمير رو روي‌هم گذاشته و با چنگال هم بهم چسبانده و هم حالت ميدم.

من هميشه يه‌دونه زرده تخم‌مرغ رو با كمي کره آب کرده و زعفرون قاطي كرده و روي خميرها مي‌مالم و مقداري كنجد هم روش مي پاشم. (خيلي عالي ميشه)

يه ربع مي‌ذارم پيراشكي‌هاي آماده استراحت كنن و بعد طبقه وسط فر مي‌ذارم تا خمير كاملاً بپزه. اگه دماي فر مطلوب باشه، بعداز حدود نيم‌ساعت روي پيراشكي‌ها طلايي مي‌شه...

پيراشكي‌ها رو با سس كچاپ و كمي نعناي تازه تزئين مي‌كنم و مي‌برم سر ميز!

(پسرم عاشق پيراشكي گوشته!! برقي كه چشماش با ديدن ديس حاوي پيراشكي‌ها ميزنه خستگي رو از تنم درمياره !)

+ نوشته شده در یکشنبه شانزدهم فروردین 1388 10:48 نويسنده عسل |